La Catalunya subvencionada i defraudadora, al rescat de Jordi Pujol

Aquí no ha passat res, senyors! Circulin. La Catalunya més rància, subvencionada i defraudadora ha començat la defensa del seu líder de la mateixa manera que els votants del PP defensen Fabra, Matas, Camps i la resta dels molts corruptes que omplen aquell partit.

Primer va ser el biògraf de l’ex president, el senyor Manel Cuyàs qui –en un article publicat per El Punt Avui– ens diu que “posaria la mà al foc que ell [Pujol] no en va saber res o ho va saber molt més tard”. Sense comentaris.

El diari El Punt Avui –propietat d’un ex-diputat de CiU– també va publicar un text d’Efrem Gordillo titulat “Gràcies President”. L’última frase diu: “Per descomptat que li acceptem les disculpes, president. Tot i que no ens calien. Vostè és un exemple i un referent”. Sense comentaris.

Avui, 11 d’agost, el diari Ara publica això:

Captura de pantalla 2014-08-11 a las 11.40.44

Entenc que el text parla per si mateix i cadascú és prou grandet per extreure’n les seves conclusions. Tot i així, hi ha algunes dades que crec que poden contribuir a entendre amb més profunditat la baixesa del text del senyor Trias De Bes.

1) Parla Trias de Bes “l’injust impost de successions”. A banda de les consideracions de política fiscal, el que és “injust” és que en aquests 34 anys milers de catalans han pagat l’impost de successions i Jordi Pujol, no. Com sempre, la xarxa fiscal atrapa els peixos petits i deixa anar els grans, que acaben a Andorra. El senyor Trias de Bes i la seva gran família forma part d’aquesta gran burgesia que –ai, las!– sempre troba injustos els impostos que haurien de pagar els rics. Aquesta burgesia on és normal tenir filials als paradisos fiscals i defraudar impostos.

2) L’autor de l’article “perdona” Jordi Pujol. Ens informa el periodista Marc Font que, curiosament, l’avi de l’autor de l’article –Federico Trias de Bes i Giró– figura al mateix BOE amb la llista d’evasors… juntament amb el pare de Jordi Pujol! Fa anys que aquestes famílies troben “injust” pagar impostos!

debes

2) És curiós: l’article de Fernando Trias de Bes defensant un defraudador el podem llegir al diari Ara, impulsat per la família Carulla, una nissaga de defraudadors que sembla que també troben “injust” pagar els impostos que els corresponen.

3) Ni a Trias de Bes ni als Carulla els agrada pagar impostos. “Cadascú que es pagui lo seu” deuen pensar. Però –oh, sorpresa!– el diari dels Carulla on Trias de Bes “perdona” el frau fiscal de Pujol, rep milions d’euros en subvencions públiques pagades amb els diners dels que si paguen impostos. Resumint: Senyor ric (Trias de Bes) perdona a senyor ric i defraudador (Jordi Pujol) a través d’un article publicat al diari d’uns senyors rics i defraudadors (els Carulla). El diari Ara, tant subvencionat com el diari El Punt Avui, on es publiquen els articles de Cuyàs i Gordillo.

Quina pocavergonya tenen aquests defraudadors i aquests subvencionats!

El senyor Trias de Bes perdona a Pujol a les planes de l’Ara. Però qui perdona els que han pagat l’impost de successions mentre Pujol no ho feia? Qui perdona els desnonats? Qui perdona la gent que pateix dolor a les llistes d’espera?

Qui perdonarà al pocavergonya de Fernando Trias de Bes? Jo no.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s