Canvi important al Cafèambllet

El passat 11 d’abril Podem Catalunya van anunciar que obrien un procés de primàries per triar el candidat a les eleccions del 27S.  Segons l’anunci, aquestes primàries estan obertes a persones inscrites a Podem i també de fora l’organització. Davant aquest anunci i després de parlar amb diverses persones –algunes de Podem i d’altres de fora d’aquest partit– he decidit presentar-me a aquestes primàries per ser candidat a les properes eleccions del 27S.
Deia que vull que sigueu dels primers a conèixer aquesta notícia oficialment perquè fins avui hem treballat plegats en la construcció del cafèambllet i aquesta decisió que he pres comporta un canvi en la meva relació amb el projecte. Entenc que la meva candidatura a unes primàries d’un partit concret és incompatible amb que continuï fent les tasques periodístiques que fins ara he fet. Per això, des d’avui mateix ja no formaré part de la redacció del cafèambllet.

Prendre aquesta decisió ha estat difícil per a mi. Com a periodista he treballat justament amb l’objectiu d’explicar allò que he cregut important independentment de sigles i partits. Ara em presento a les primàries d’un partit concret i això comporta molts reptes. Faig aquest pas mogut per dues raons bàsiques:

1) Vull fer tot el que estigui a les meves mans per canviar el rumb de les coses
2) Crec que Podem és una oportunitat per fer-ho i cal aprofitar-la. Un fenomen polític davant del qual hi ha dues opcions: esperar i observar com  evoluciona o implicar-se per intentar que es converteixi en l’eina al servei de tots. He triat aquesta segona opció i faré tot el que estigui a les meves mans per aconseguir-ho.

Sobre el cafèambllet

Sóc conscient que algunes de les persones que participeu en la construcció del projecte cafèambllet teniu sensibilitats polítiques diferents a les que actualment representa Podem. Crec que justament aquesta és una de les riqueses del projecte cafèambllet: la seva capacitat d’aplegar gent diversa però amb molts punts en comú. Crec que cada pàgina del cafèambllet ha intentat condensar tota aquesta diversitat. I crec que és imprescindible que això continuï així i per això deixo aquesta feina. Seria una catàstrofe que un projecte col·lectiu com el cafèambllet fos “la revista de Podem” i de fet això és ara mateix el que més em preocupa.

Entenc que algú pot tenir dubtes en aquest sentit. A nivell personal només puc dir que espero que el cafèambllet no es mogui ni un centímetre dels paràmetres que sempre l’han guiat a l’hora d’intentar explicar la realitat. Una portada del cafèambllet denunciant un ‘patinasso’ de l’Albano? Un reportatge denunciant una polèmica protagonitzada per Podem? Això ha de ser perfectament possible.
Sóc conscient, insisteixo, que algú pot legítimament tenir dubtes pel que fa a la independència que pugui tenir el cafèambllet a partir d’ara.

Per això, el què hem fet ha estat el següent:

No n’hi havia prou amb marxar jo i posar una altra persona. Per això vam pensar que aquesta situació –que podia posar en qüestió la independència del cafèambllet– servís justament pel contrari: per aprofundir en la pluralitat i la llibertat.

Amb aquest objectiu ens vam posar en contacte amb l’Associació de Reporterisme Som Atents i els vam fer la proposta:

“Mireu, aquí hi ha un munt de gent que durant l’últim any s’ha organitzat per fer un mitjà lliure, independent i massiu. El mitjà s’ha construït al voltant d’unes línies molt senzilles que vam especificar quan vam demanar suport per finançar-ho (http://www.verkami.com/projects/7948-que-el-cafeambllet-arribi-a-tot-catalunya):

1) Denunciar i deixar en evidència les diferents estratègies antisocials de les elits. 2) Donar visibilitat a mobilització ciutadana 3) Donar visibilitat a les alternatives proposades 4) Explicar allò que no expliquen els grans mitjans.

“Si esteu d’acord amb això i us agrada el projecte, aquí teniu “les claus” de la redacció. A partir d’ara maneu vosaltres”

Vam fer la proposta a aquest col·lectiu després de seguir la seva feina i el seu compromís amb un periodisme honest. Ells portaran tota la tasca de coordinació de la redacció:

Cristina Garde, periodista i dissenyadora gràfica
Gerardo Santos, periodista i editor
Laia Seró, periodista
Yeray S. Iborra, periodista

Seran ells qui coordinaran tot el que es faci a la redacció. Seran ells qui, si si s’escau, hauran de publicar una portada que no agradi al candidat de Podem…

Per últim, en breu l’equip del cafèambllet es posarà en contacte amb els socis i mecenes per convocar una assemblea oberta per parlar sobre temes relacionats amb el projecte cafèambllet, per a resoldre dubtes de la nova redacció i, evidentement, per escoltar propostes i idees noves que serveixin per enfortir-lo encara més.

M’acomiado dient-vos que sé que la meva decisió pot ser qüestionable i discutible però crec que ho he d’intentar. Intentaré fer-ho el millor possible i posaré tot el cor per a que això serveixi per avançar en aquelles coses que, més enllà de les sigles, ens uneixen i ens empenyen a tots a lluitar i a no acceptar les coses com venen donades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s