El canvi a Catalunya. És ara

Els i les sotasignats d’aquesta crida partim de la convicció que la majoria social del poble de Catalunya rebutja seguir sota el govern d’un partit que ha demostrat amb escreix el seu caràcter antipopular, que es manté en el poder gràcies a la incapacitat d’aquells que li donen suport parlamentari i la falta d’articulació política de tots aquells que el rebutgem. Després de cinc anys marcats per la corrupció, les privatitzacions i una política al servei dels grans interessos econòmics, creiem urgent construir una alternativa que trenqui amb les imposicions d’un govern al servei dels grans poders financers.

És per aquesta raó que defensem la necessitat d’una candidatura que encarni la Catalunya del poble davant les elits, dels i les que defensem una sanitat i educació públiques i de qualitat enfront d’aquells que la volen desmuntar i privatitzar, que defensi la plena sobirania en tots els àmbits davant la supeditació a l’agenda neoliberal per part del govern de CIU. Necessitem una candidatura que es posi al costat de la Catalunya resistent, desobedient, mestissa, la que ha lluitat des de sempre per un model social, polític i cultural a favor de les classes populars. En cas contrari, seguiran governant aquells que prometen el futur mentre espolien el nostre present.

Sabem del cert que tenim un dèficit de democràcia, i que la sobirania només mereix aquest nom si està en mans del poble. Només així podrem afrontar els grans reptes col·lectius, socials, nacionals i democràtics, que tenim com a país. Volem que aquesta candidatura sigui un instrument de la ciutadania pel canvi, que posi fre al poder financer i els seus delegats polítics que retallen serveis públics i buiden de sobirania el nostre país, ja sigui privatitzant la sanitat o negant-se a fer un referèndum sobre el TTIP. Per a això cal gent honesta al Parlament, que treballi per a la construcció d’una nova majoria i que a partir del 28 de setembre s’enfronti a les polítiques d’austeritat incorporant aquestes propostes:

01 Activar un Pla de Rescat Ciutadà que doni resposta a les necessitats de les més de 756.000 persones aturades, les 20 famílies desnonades cada dia, el 10% de la població que pateix pobresa energètica i el 33% de la infància en risc d’exclusió social.

02 Realitzar una auditoria ciutadana del deute de la Generalitat, ja que és imprescindible preguntar-se què es deu a qui i per què.

03 Revertir la privatització dels serveis públics exigint, entre d’altres, l’aturada definitiva del projecte de venda de dades sanitàries a empreses privades, Visc+; la paralització immediata i definitiva del Consorci Sanitari de Lleida i la revisió de tots els contractes i externalitzacions executats pel conseller Boi Ruiz.

04 Impulsar una política fiscal progressiva i de lluita contra el frau, imprescindible per al sosteniment i desplegament de les polítiques socials orientades a reduir les múltiples desigualtats, i que posi al centre la sostenibilitat de la vida i el reconeixement dels treballs reproductius i de cura.

05 Desenvolupar un nou model econòmic, social i ecològicament sostenible, que estimuli el teixit productiu, la cohesió social i la generació d’ocupació enfront de les polítiques basades en baixos salaris, iniquitat de gènere i precarietat laboral.

06 Oposar-nos fermament a qualsevol tipus de discriminació o agressió per motiu d’origen, gènere i/o opció sexual, generant les condicions per aconseguir una Catalunya lliure de la xacra de la violència masclista.

07 Protegir, defensar i estimular tots aquells trets que ens identifiquen en tota la nostra diversitat com a poble.

08 Obrir un procés constituent català des de baix, no subordinat a res més que a la pròpia voluntat dels catalans i les catalanes, que ens permeti replantejar el model de societat on volem viure i el tipus de relació que volem mantenir amb l’Estat espanyol. Un procés constituent que reconegui la sobirania política i jurídica del poble de Catalunya però que alhora afavoreixi i s’interrelacioni amb els processos de la resta de pobles de l’Estat espanyol i del Sud d’Europa.

09 Articular-se entorn de noves propostes polítiques de canvi que han sorgit en el panorama electoral, des de la certesa que la transformació que necessita aquest país només pot fer-se amb foc nou.

És per tots aquests motius que els i les sotasignats donem suport a la decisió del periodista Albano Dante d’impulsar una candidatura compromesa amb aquests plantejaments i que serveixi per construir una alternativa al servei dels interessos de la majoria.

Sotasignats

Nuria Alabao – periodista
Jèssica Albiach – periodista
Josep Bel – sindicalista a Telefònica
Joan Benach – professor de salut pública de la UPF
Marc Bertomeu – politòleg
Jordi Bonet – professor ciencia política UdG
Juanjo Cáceres – escriptor
Toni Carmona – delegat sindical Repsol Tarragona
Manel Consola – funcionari
Marta Cruells – feminista y politòloga
Sergi Cutillas – economista i membre de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute
Xavi Domènech – historiador
Salvador Duran – membre del Sindicat Ferroviari
Alba García – mestra
Txell Genao – jurista
Marc Grau – metal·lúrgic
Óscar Guardingo – metal·lúrgic
Jose Gutiérrez Álvarez – assagista
Santi Ibarra – arquitecte
Luis Juberías –
Marc Llaó – historiador i activista
Àngels M. Castells – economista, activista pel dret a la salut
Guillem Martínez – periodista
Rubén Martínez – politòleg
Anna Monjo – editora
Julia Montilla – treballadora cultural
Vicenç Navarro – catedràtic de ciències polítiques i socials de la UPF
Jose Noguera – professor sociologia UAB
Manuel Perez Subirana – escriptor
Natalia Rosetti – professora ciència política UAB
Sonia Ruiz – politòloga, activista feminista
Tamara Ruiz – treballadora social
Adriana Sabaté – educadora social, activista moviment feminista
Albert Sales – politòleg i sociòleg de la UPF
Amparo Sánchez – vocalista i compositora
Celestino Sánchez – dirigent històric del moviment obrer i activista
Marta Sibina – infermera i activista per la sanitat pública
Txell Sota – actriu
Miguel Tomás Romero – expresident del Sindicato del Taxi de Cataluña
Gemma Ubasart – politòloga, professora de la UdG
Rocio Varela – sindicalista sector hosteleria, Hotel Juan Carlos I
Raimundo Viejo – politòleg
Siscu Baiges – periodista
Ferran Carvajal – actor
Laura Pérez Castaño – activista feminista
Marcelo Expósito – artista i docent
Xavi Martínez Ramírez – treballador social
Alcira Padín Torres – cooperativista
Mercè Vinagre – sindicalista Telefònica
Toni Barberà – metge i activista sanitat pública

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s