Marató TV3: Quan la televisió pública li renta la cara a la sanitat privada (Sanitas)

sanitas

Marató de TV3. La societat catalana tornarà aquest diumenge a mostrar el seu compromís, la seva solidaritat i la seva consciència sobre la importància de la salut. Milers de persones a tot Catalunya es mobilitzaran i demostraran l’altruisme que caracteritza aquest poble.

Però TV3 no estarà a l’alçada i farà d’altaveu de la propaganda d’una mútua privada de molt dubtosa reputació: Sanitas, patrocinadora de l’esdeveniment. Així la companyia tindrà un aparador perfecte per rentar-se la cara aprofitant la mobilització popular.

Dic que tot plegat és una rentada de cara perquè segurament a La Marató no s’explicarà que Sanitas ha estat qualificada pels metges catalans com una de les quatre pitjors mútues privades.

Segurament La Marató no explicarà que Sanitas pertany a la multinacional BUPA, implicada en gravíssims escàndols per la privatització de la sanitat pública al Regne Unit.

Segurament La Marató no explicarà que entre els directius de Sanitas tenim ex alts càrrecs del franquisme, antics directors del Banc d’Espanya, diputats del PP, gent de la FAES o provinents d’empreses tan saludables com Arcelor Mittal, Endesa, Telefónica, el Banc de Santander o Carrefour…

Segurament La Marató no ens explicarà que Sanitas a apuja els pagaments a la gent gran què té al seu càrrec mentre els seus directius guanyen milions d’euros anuals en bonus.

Segurament la publicitat de Sanitas de La Marató no explicarà que malgrat fer servir nens amb síndrome de Down a la seva publicitat, es nega a admetre nens amb aquest síndrome dient que “es reserven el dret d’admissió”

El que si que potser ens expliquen és que la seva empresa és millor que la nostra sanitat pública! De fet això ho fan constantment sempre que poden. Potser surt el seu conseller delegat, Pablo Juantegui dient ­-com fa sovint­- que la sanitat privada és millor que la pública i que dona el servei per un 20% menys…

Però el que segur que no ens explicarà Juantegui és que l’Hospital de Manises que gestiona Sanitas va haver de demanar un rescat de 76 milions d’euros de diners públics!

Potser en comptes de dir això ens recorda, com fa sempre que el deixen, que és imprescindible aplicar el copagament…

Insisteixo: la societat catalana tornarà a demostrar un compromís meravellós… però TV3 no estarà a l’alçada.

És una pena que TV3, que es financia amb diners públics i que té com a principal objectiu fer un servei públic, es converteixi en altaveu dels que treballen per destruir la sanitat pública que hem construït entre tots…

La millor manera de lluitar contra la diabetis, contra la obesitat, contra les malalties del cor i contra qualsevol malaltia és promocionant, defensant, comunicant i recolzant una sanitat pública forta i no fent propaganda d’empreses com Sanitas. Cada minut que es dona a Sanitas és un minut en contra de la sanitat pública. TV3, com a servei públic, ha d’estar al costat del personal mèdic que es deixen la pell malgrat els baixin el sou, dels professionals d’infermeres que cada dia treballen en pitjors condicions i amb tots els treballadors i professionals de la sanitat públic que cada dia ens cuiden sense mirar si tenim diners o no.

Potser algú pensarà: bé, l’important és recaptar diners i que si Sanitas ajuda a la investigació amb els diners que ingressarà TV3 pel patrocini, doncs que tampoc està tan malament…

Doncs jo crec que si, que està molt malament… Perquè crec que és millor finançar la investigació amb una bona recaptació progressiva d’impostos que amb publicitat de Sanitasuna empresa que està acusada per l’Agència Tributària per haver defraudat suposadament més de 28 milions d’euros en impostos.

La base de La Marató és un poble solidari i compromès amb el benestar de totes i tots… No deixem que els poderosos s’apropiïn.

Bona Marató a totes i a tots!

 

PD: Fent ús de la capacitat de fer preguntes parlamentàries que tinc com a diputat, he fet aquestes quatre preguntes al Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

PD: Vull agraïr la feina feta sobre Sanitas per la Plataforma de Auditoria de la Deuda de Madrid (GTT Sanidad)

PD: Ajuda a difondre aquesta informació. Twitter: @albanodante76

5 thoughts on “Marató TV3: Quan la televisió pública li renta la cara a la sanitat privada (Sanitas)

 1. Bé, referent a La Marató de Tv3 i a altres accions destinades a recaptar diners per investigar certa o certes malalties, sempre he pensat que és una cosa envà. Principalment i de lógica penso que els recursos al planeta ja hi són per investigar certes malalties e inclús afrontar-les, i que també hi han interessos obscurs en no treure cures. El problema residieix en que aquests recursos i el 100% de les coses del planeta estan subjectes a l’economia, i crec en aquest punt que alguns assumptes (sanitat o alimentació per exemple) haurien de quedar excloses d’aquesta dependència. Obviament pot semblar una idea equívoca pero jo pregunto, existeix alguna màquina al món a la qual li fiques 20 milions d’euros o dòlars i et dóna un avanç o cura en una malaltia? O la mateixa acció i que a canvi repari la capa d’oz? El que a mi em resulta cruel que la gent no comprengui és aquest fet, que es viu en un món que ens han venut a tots desde petits i que sols uns pocsel veuen d’una altra forma. I no vull ni vaig d’especial ni res però quan al carrer sents la majoria de gent parlar, només fan que repetir una frase anàloga: Es necessiten diners per això.

  Amb aquest escrit no estic menyspreant en cap moment ni tinc intenció totes aquelles persones que tenen algun problema de salut, perque seria hipòcrita per la meva part ja que també jo hi sóc.

  M'agrada

 2. Doncs què dir, a part d’estar d’acord amb tu.
  Afegiria que, no només s’està rentant la cara a una mútua privada (desconeixia tot el que comentes al blog, no m’interessen gens les mútues privades), s’està fent publicitat a un munt de laboratoris farmacèutics fent més grossa una realitat, que sense deixar de ser preocupant, no és ni de bon tros, com la pinten.

  No, el 25% de la població catalana no és diabètica o obesa. I la obesitat, no, no és una malaltia. A molt estirar diríem que el 15-20% de la població és diabètica o té obesitat. Ho sé de bona tinta, treballo amb dades sanitàries, de les públiques. I això és a molt estirar (fent projeccions sobre els que mai es visiten). Que no és suficient tenir 1 de cada 6 o 1 de cada 5 persones amb diabetis o obesitat? Ens hem d’inventar números?

  Jo no vaig veure la marató, però de ben segur que també es va dir que els pacients diabètics no es controlen prou bé. Que és necessari investigar en nou fàrmacs i que vegin la llum fàrmacs més potents. Em pregunto… tant potents com els nous fàrmacs? El millor fàrmac contra la diabetís es diu metformina, un vell conegut. I no sols és bo, és barat. Si veiem els patrocinadors d’aquest any a la marató, entre els primers estan potents laboratoris farmacèutics a qui no faré propaganda. Cap d’ells facilitarà l’ús de la metformina. Potenciaran els seus fàrmacs, nous fàrmacs, i si als pacients se’ls retira la metformina (no hi ha cap com ella), millor per als laboratoris i pitjor per als pacients. I és per això que patrocinen la marató. Perquè volen obtenir diners per “demostrar” que els seus fàrmacs són millors que els actuals tot i que, la majoria dels metges de família saben, que no ho són pas. Poso demostrar entrecomillat perquè si els resultats no són prou bons, no us amoïneu, que ja s’encarregaran de maquillar-los amb resultats millors.

  I tornem a la qüestió dels números. Si fem que el problema que plantegem (que repeteixo ja és prou greu en la realitat) sembli més greu que el que realment és, potser la gent dona més diners, que a la fi, repercutiran en més beneficis per a les empreses farmacèutiques.

  És una pena que moviments solidaris com aquests donin suport a iniciatives privades d’aquesta índole. Tant de bo aquells que avaluïn els projectes tinguin en compte el benefici final dels pacients de diabetis i del benestar dels que tenen obesitat, i no impulsin investigacions per a que empreses privades facin l’agost en plenes festes de Nadal.

  Ah, un apunt més. La diabetis i la obesitat són parents. Molts diabètics tenen obesitat, molts amb obesitat tenen diabetis. La forma de lluitar la obesitat és fer exercici i menjar menys i més saludable. Així doncs, la eina més potent per lluitar contra la diabetis i la obesitat és l’educació, molt més barata que els fàrmacs.
  Bones festes a tots.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s