“Els professionals que s’han deixat la pell són meravellosos, però el model sanitari és un desastre”

Hola! Us deixo la intervenció de l’Àngels i meva davant el conseller de Salut Antoni Comín:

Després, he tingut un petit intercanvi d’impressions amb Montserrat Candini, de Convergència:

http://www.parlament.cat/web/canal-parlament/compartir-diferit/index.html?p_cp1=7611271&p_cp2=7611739

A continuació, l’Àngels intervé en réplica:

http://www.parlament.cat/web/canal-parlament/compartir-diferit/index.html?p_cp1=7611271&p_cp2=7611771


Aquí podeu veure la seqüència completa del debat.

Aquí podeu veure la transcripció completa en PDF de tota la sessió.


 

Aquí, la nota de premsa enviada per CSQP. Espero que us sigui útil!:

El diputat de Catalunya Sí Que es Pot demana al Conseller Comín que acabi amb “l’opacitat i la corrupció sistèmica” del model català de salut

El diputat de Catalunya Sí Que es Pot i portaveu a la Comissió de Salut del Parlament, Albano-Dante Fachin, ha retret avui al Conseller de Salut que defineixi el model sanitari català com a “meravellós” quan per Fachin, “el model és un desastre”. “Els professionals que s’han deixat la pell són meravellosos, però el model és un desastre”, ha assegurat el diputat, que instat al nou conseller a que “miri amb lupa el passat”, perquè “si avui estem com estem és perquè en el passat s’han comès gravíssims errors”.  Uns erros que segons Fachin venen de “30 anys” enrere, i que es materialitzen avui en “opacitat estructural que avui continua plenament vigent”, una “corrupció sistèmica que no és una qüestió d’algun dolent que passa per allà, i un consens “basat en la sociovergència que ja no s’aguanta”. “Hem de recuperar la confiança i l’orgull en el nostre sistema sanitari”, ha assegurat.

El diputat de la confluència d’esquerres ha desitjat “molts encerts” al nou Conseller, però li ha advertit que com a oposició “vigilarem que vostè encerti, i denunciarem quan no l’encerti”. En aquest sentit, ha instat a Comín a “començar ja” a treballar, perquè segons Fachin “no podem permetre’ns 100 dies de gràcia”, posant d’exemple d’aquesta urgència els membres de la Marea Blanca que avui es manifestaven a la porta del Parlament. “Tenim problemes molt greus: les llistes d’espera, les condicions dels professionals i la corrupció”, ha sentenciat el diputat, assegurant que “les conselleries han mirat cap a un altre costat”, i que han instat a no fer “alarmisme” quan algú denunciava aquests problemes. “El que és alarmant és que es digui que el model és meravellós quan la gent veu les llistes d’espera, veu els professionals al límit i veu que la corrupció és endèmica”, ha conclòs.

“Imagino que el conseller s’ha llegit els informes de la sindicatura”, ha qüestionat Fachin, explicant que en un dels informes del Consorci del Maresme – La Selva apareixen “serveis sense convenis, milions d’euros adjudicats sense contracte, licitacions a mida, pagaments sense documentació, estudis fantasma o sobresous injustificats”. “Aquest informe no és de fa 5 anys, està fet ara, i n’hi ha molts més”, ha etzibat, demanant a Comín que truqués “aquesta mateixa tarda a tots els hospitals on es contravé la llei”, demanant que s’arreglessin les situacions irregulars “en 30 dies” o els seus gerents serien “cessats”.

Àngels Martínez retreu Comín que parli poc de la “malaltia social” de la violència de gènere

A la comissió també ha intervingut la diputada de Catalunya Sí Que es Pot Àngels Martínez Castells, que ha afirmat que al discurs del conseller li ha mancat parlar de violència de gènere. “Amb les crisis s’incrementa, i és una malaltia social importantíssima”, ha manifestat Martínez, declarant que amb “les primeres atencions que desapareixen són les que van més dedicades a les dones, aquí els primers serveis que es van tancar van ser els d’atenció reproductiva i socioafectiva”. Sobre llistes d’espera, la diputada ha “negat la major” al conseller, i ha qüestionat que aquests hagin de ser “consubstancials al sistema públic”. “Una llista d’espera excessiva és una mala praxi mèdica”, ha conclòs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s